Na tom, co si myslíte záleží. Pomozte nám zlepšovat naše služby a přidejte k tomuto výrobku vaši krátkou recenzi. My i komunita zákazníků Astoreo to ocení.
Odšťavňovací hrnec
999 Kč
Vaše hodnocení
Hodnocení mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé
Odšťavňovací hrnec patří mezi nejlepší pomocníky pro letní sezónu. Umožňuje zpracovat ovoce a zeleninu do dokonalých a zdravých šťáv. Zbytky ovoce snadno využijete například pro výrobu džemu. Hrnec se dokonale hodí i pro zdravé vaření v páře. Je vhodný pro všechny typy varných spotřebičů, včetně indukčních. Hrnec se skládá ze tří hrncových dílů z velmi kvalitní nerezové a pevné oceli a poklice z tvrzeného, žáruvzdorného skla s otvorem pro únik páry. Ocel je odolná proti korozi, zajišťuje vynikající tepelnou vodivost a snadno se čistí. Celou sadu lze mýt v myčce.
Rozměry jednotlivých hrnců: parní hrnec s otvory 22 x 11,8 cm, prostřední hrnec s odtokovým kohoutkem 22 x 11,5 cm, spodní hrnec 20 x 11 cm. Objem 5 l.
Jak hrnec používat: Do spodního hrnce nalijte vodu do výšky cca 2 cm pod okraj. Na něj postavte prostřední hrnec s odtokem a jako poslední hrnec s otvory, do kterého vložíte umyté ovoce. Měkké ovoce, jako jsou jahody, maliny, borůvky nebo rybíz do hrnce vložte v celku. Tvrdé ovoce (jablka, hrušky apod.) nejprve pokrájejte na kousky menší než 3 cm. Ovoce posypte cukrem v množství 100 – 500 g. Přikryjte poklicí a ujistěte se, že je hadička u prostředního odtokového hrnce uzavřena. Takto připravenou soupravu umístěte na varný zdroj a pomalu přiveďte k varu. Ovoce začne pod vlivem páry a tepla uvolňovat šťávu, která otvory odteče do prostředního hrnce. Doba potřebná k získání šťávy se počítá od okamžiku, kdy voda začne ve spodním hrnci vřít a v horní nádobě vznikne pára. U měkkého ovoce (jahody, maliny) je to přibližně 20 – 30 minut. U polotvrdého ovoce (borůvka, černý rybíz) se jedná přibližně o 30 – 40 minut. Tvrdé ovoce (jablka, hrušky) vyžaduje čas 45 – 60 minut. Po zchladnutí vody ve spodním hrnci (cca 15 min) otevřete vypouštěcí kohout a šťávu pomocí hadičky odpusťte do sklenic. Ihned po naplnění by měly být uzavřeny, nejlépe otočnými uzávěry. Uzavřené sklenice vložte do hrnce s vodou a pasterizujte po dobu 30 minut (čas se počítá od doby varu). Pro získání kvalitní a trvanlivé šťávy je důležitá absolutní čistota ve všech krocích přípravy.
Čištění: K mytí všech částí používejte běžné prostředky k mytí nádobí. Vyhněte se ostrým kartáčům, houbám s drsným povrchem nebo práškům, které by mohly nádobí poškrábat.
Odšťavňovací hrnec
Pro výrobu ovocných a zeleninových šťáv
Ideální i pro zdravé vaření v páře
Tři díly + žáruvzdorná poklice
Kvalitní a pevná nerezová ocel s tloušťkou stěn 0,5 mm
Vynikající tepelná vodivost
Lze mýt v myčce, bez použití abrazivních prostředků
Parametry
Barva produktu
nerez
Materiál
nerez
Vlastnosti
vynikající tepelná vodivost, tři díly + žáruvzdorná poklice
Typy varných desek
všechny typy varných spotřebičů, včetně indukčních
Jiné
lze mýt v myčce, bez použití abrazivních prostředků