Zákaznický servis +420 466 040 440 (Po–Pá: 7:00–20:00, So 8:00–16:00)

Menu

Hledat

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Košík

Váš košík je prázdný. No není to škoda?

Nakupování u nás je radost. A prázdný košík je tak smutný :-(

Domů
>
Recepty na sladké Vánoce

Recepty na sladké Vánoce

Naplánujte si pečení podle adventních týdnů a zažijte nádherné Vánoce. Jak na to vám prozradíme v následujícím článku.Naplánujte si pečení podle adventních týdnů a zažijte nádherné Vánoce. Jak na to vám prozradíme v následujícím článku.

1. ADVENTNÍ TÝDEN: Perníky

Tahle medová klasika je základem Vánoc. Jednoduchá příprava a snadné zdobení, ke kterému můžete pozvat i malé pomocníky. 

Ingredience

650 g hladké mouky
250 g práškového cukru
50 g másla
150 g medu
3 vejce
1 lžička perníkového koření (skořice, hřebíček, anýz)
2 lžičky sody bikarbony
4 – 5 lžic mléka (podle potřeby)

 

Rozehřejte med a přidejte máslo.
Smíchejte ostatní suroviny a zapracujte do nich med.
Vypracujte jemné (ne moc tuhé) těsto.
Těsto odložte na chladné místo a nechte ho odpočinout jeden den.
Na druhý den těsto rozválejte na tloušťku 0,5 cm a můžete začít vykrajovat figurky.
(vytvořte si sladký Betlém díky našim vykrajovátkům.
Připravené perníčky nechte péct dozlatova.

Cukrová poleva
140 g práškového cukru
1 bílek
Pár kapek citronové šťávy
           
Suroviny spolu smíchejte do požadované hustoty.

ASTOREO TIP: Pro měkoučké perníčky do nádoby vložte jedno rozkrojené jablko.

 

2. ADVENTNÍ TÝDEN: Vanilkové rohlíčky a linecké pečivo

Křehké a návykové stálice vánočního stolu. Pokud máte každoročně problém se správným tvarem, tento rok si pořiďte naši formu na pečení a vaše rohlíčky budou dokonalé.

Ingredience

400 g hladké mouky
1 ks tuku na pečení
60 g práškového cukru
160 g mletých ořechů

 

Suroviny spolu smíchejte do hladkého těsta.
Potom vytvarujte do požadovaného tvaru nebo použijte naši formu.
Rohlíčky vložte do trouby a nechte péct dozlatova.
Ještě teplé obalte v zamíchaném práškovém a vanilkovém cukru

ASTOREO TIP: Pokud máte doma velké mlsouny, konce můžete ponořit do rozehřáté čokolády.

 

3. ADVENTNÍ TÝDEN: Kokosové pusinky

Křehké na povrchu a měkké uvnitř.

Ingredience

2 bílky
125 g práškového cukru
125 g kokosové moučky

 

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Přidejte práškový cukr a šlehejte nad parou, dokud směs nezhoustne.
Po odstavení z páry přidejte kokosovou moučku a zlehka promíchejte.
Nechte směs vychladnout a potom začněte na plech nanášet kopečky pomocí lžičky.
Pusinky se pečou v mírně vyhřáté troubě dozlatova.

ASTOREO TIP: Pokud je pro vás hnětení, šlehání nebo míchání náročné, vezměte si na pomoc robot Sencor, který práci zvládne levou zadní.

 

Co budete potřebovat:

Novinky z našeho blogu

Všechny články