Kávovar French press
Nejjednodušší a nejoblíbenější příprava kávy je v konvičce vybavené pístem s filtrem. Čím to je, že takto připravená káva se těší velké oblibě mezi milovníky kávy? Káva se v konvičce nezalévá vroucí, ale pouze horkou vodou o teplotě cca 93 - 94°C. Díky této teplotě neničí cenné oleje a drobné aromatické částečky. Voda má čas proniknout do buněčné struktury mletých zrnek kávy a vytáhnout z nich to nejlepší bez nadměrné hořkosti. V kávovaru stejným způsobem připravíte i svůj oblíbený sypaný čaj nebo bylinky.Objem 600 mlNáš tip na přípravu lahodné kávy: Hruběji mletou kávu vsypte do konvičky. Pomalu zalijte horkou vodou, kterou jste po uvaření nechali cca 30 vteřin odstát. Nechte louhovat 3 – 4 minuty. Konvičkou zamíchejte a pomalu stlačte filtrační píst až na dno. Tím dojde k oddělení kávové sedliny od samotné vylouhované kávy.
Vyprodáno